BAXT XISSINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Xayitova Marxabat Abdurahimovna; Sharipova Nafisa Toshpo’latovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada baxt hissining psixologik mohiyati, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda inson hayotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Baxt hissining shaxsiy, ijtimoiy va emotsional jihatlari yoritilib, ijobiy psixologiya nuqtai nazaridan uning rivojlanish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, insonning hayotdan qoniqishi, o‘z-o‘zini anglash darajasi, ijtimoiy munosabatlari va ruhiy salomatligi baxt hissining muhim omillari sifatida baholanadi.