YURAK-QON TOMIR SISTEMASI: TUZILISHI VA FUNKSIYALARI - Bo’tayev Axmadjon Mutalipovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Yurak-qon tomir sistemasi (kardiovaskulyar sistema) inson organizmining eng muhim tizimlaridan biri hisoblanadi. Ushbu sistema organizmning barcha hujayralariga kislorod va oziq moddalarni yetkazib berish, moddalar almashinuvi natijasida hosil bo’lgan chiqindi mahsulotlarni olib chiqish, tana haroratini boshqarish hamda organizmning ichki muhitini barqaror saqlashda muhim rol o’ynaydi. Yurak va qon tomirlari uzluksiz faoliyat yuritib, organizmning normal hayot kechirishini ta’minlaydi.