O‘ZBEKISTONNING MARKAZIY OSIYO RESPUBLIKALARI BILAN MINTAQADA TINCHLIK VA XAVFSIZLIKNI MUSTAHKAMLASH BORASIDAGI HAMKORLIGI - Sadinov Mutalbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya O‘zbekiston tashqi siyosatining asosiy yo‘nalishlaridan biri Markaziy Osiyodagi yosh mustaqil davlatlar – Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Tojikiston, Turkmaniston bilan hamkorlik, do‘stlik, tinchlik va xavfsizlik aloqalarini mustahkamlashga qaratildi. Bu beshta davlatlar tarixi, madaniyat, tili va dilining birligidan, tomirlarining tutashib ketganligidan kelib chiquvchi jiddiy siyosat iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyot yo‘li edi.