TERMIZ SHAHRIA.NAVOIY-I.KARIMOVKO’CHALARI KESISHMASIDA PIYODALAR HARAKATI KESISHMASIDA PIYODALAR HARAKATINI TASHKIL ETISH SXEMASI - Yugayev Shavkat Mansunovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Termiz shahridagi Alisher Navoiy va Islom Karimov ko‘chalari kesishmasida transport va piyodalar harakatini tashkil etish holati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida chorrahadagi transport va piyodalar oqimlarining intensivligi, harakat xavfsizligiga ta’sir etuvchi omillar hamda mavjud muammolar o‘rganildi. Yo‘l-transport hodisalari xavfini kamaytirish, tirbandliklarni bartaraf etish va piyodalar xavfsizligini oshirishga qaratilgan zamonaviy muhandislik hamda tashkiliy yechimlar taklif etildi. Shuningdek, chorrahada harakatni boshqarish tizimini takomillashtirish, svetofor boshqaruvini optimallashtirish va ilg‘or xorijiy tajribalarni qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan.