INKLYUZIV SINFDA TA‘LIM OLAYOTGAN O‘QUVCHILARNI KASB- HUNARGA YO‘NALTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Islomova Vazirabonu Jo'raqul qizi; Saypillayeva Gulyora G'ayrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida alohida ehtiyojli o‘quvchilarning kasb-hunar tanlash jarayoni, ularning individual imkoniyatlarini baholash va mos kasbiy yo‘nalishlarni belgilash masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida inklyuziv muhitdagi o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari tahlil qilinib, ularni jamiyatga ijtimoiy moslashtirishda kasbiy ta’limning o‘rni asoslab berilgan.