PEDAGOG XODIMLARDA STRESS HOLATLARINI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK USULLARI VA STRATEGIYALARI - Mansurova Salomatxon Komiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada pedagog xodimlar faoliyatida uchraydigan kasbiy stress omillari, ularning o‘qituvchi ruhiyati va ish samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Pedagogik faoliyatdagi "emotsional yonish" (burnout) sindromining oldini olish bo‘yicha samarali psixologik usullar va profilaktik chora-tadbirlar bayon etilgan. Tadqiqot natijasida o‘qituvchilarning stressga chidamliligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.