O‘QUVCHILARDA MAVJUD QOBILIYATLARNI DIAGNOSTIKA QILISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Pazlitdinova Yulduz Yusufjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘quvchilarning individual qobiliyatlarini erta aniqlash va rivojlantirishda psixologik diagnostikaning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarning intellektual salohiyati, ijodiy imkoniyatlari va kasbiy moyilliklarini o‘rganish bo‘yicha zamonaviy metodikalar qo‘llanilgan. Natijalar asosida o‘quvchilarni ta’lim jarayoniga moslashtirish va iqtidorini rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.