O‘QUVCHILARDA MAS’ULIYAT HISSINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Xolquziyeva Mohira Abdurasulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘quvchilar shaxsiyatini rivojlantirishda mas’uliyat hissini shakllantirishning o‘rni va ahamiyati tahlil etilgan. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarda o‘z xatti-harakatlari uchun javobgarlikni his qilish, intizom va mustaqillikni rivojlantirishda psixologik yondashuvlar yoritilgan. Natijalar asosida maktab va oila hamkorligida mas’uliyatni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.