O‘QUVCHI SHAXSINING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHI INQIROZ DAVRLARIDA PSIXOLOGIK YORDAM KO‘RSATISHNING AHAMIYATI - Djurayeva Nargizaxon Valiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilarning psixofiziologik rivojlanish jarayonida yuzaga keladigan inqirozli davrlar (7 yosh va o‘smirlik inqirozlari) tahlil qilinadi. Inqiroz davrlarida o‘quvchilarning emotsional holati, o‘zini tutishi va o‘zlashtirish darajasidagi o‘zgarishlar o‘rganilgan. Tadqiqot davomida inqiroz holatidagi o‘quvchilarga ko‘rsatiladigan psixologik yordam turlari va ularning samaradorligi ilmiy asoslab berilgan.