O‘QUVCHILARDA DEVIANT XULQ-ATVOR SHAKLLANISHI VA UNING PSIXOPROFILAKTIKASI - Djurayeva Nargizaxon Valiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada maktab o‘quvchilari orasida uchraydigan deviant xulq-atvor muammolari, ularning kelib chiqish sabablari va profilaktika chora-tadbirlari yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarning xulq-atvoridagi og‘ishlarni erta aniqlash va ularni ijtimoiy-psixologik sog‘lomlashtirish metodlari tahlil qilingan. Shuningdek, deviant xulq-atvorning oldini olishda maktab psixologi, pedagoglar va ota-onalar hamkorligining samarali modeli taklif etilgan.