OILADA OTA-ONA VA FARZAND MUNOSABATINI MUSTAHKAMLASHDA MILLIY QADRIYATLARNING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK ROLI - Tilavoldiyeva Valida Ma’murjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilada ota-ona va farzand munosabatini mustahkamlashda milliy qadriyatlarning ijtimoiy-psixologik roli ko’rib chiqiladi. Maqolada o’zbek xalqining an’anaviy qadriyat tizimi — ota-onaga hurmat, farzand tarbiyasi, mehr-oqibat, sabr-toqat, mas’uliyat hissi — ijtimoiy va psixologik jihatdan tahlil etiladi. Muallif ota-ona va farzand o’rtasidagi psixologik bog’liqlikning shakllanishida milliy qadriyatlar qanday asos bo’lishini, shuningdek zamonaviy hayotda ushbu qadriyatlarning transformatsiyasi va ularni saqlashning amaliy yo’llarini o’rganadi. Tadqiqot natijalari oilaviy psixologiya, ijtimoiy pedagogika va milliy tarbiya sohasidagi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.