EMOTSIONAL INTELEKT VA UNING AHAMIYATI - Mamadaliyeva Mazmunaxon Madaminjonova; Xidiraliyeva Zamira Botiraliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada emotsional intellekt tushunchasi, uning tarkibiy qismlari hamda shaxs hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Emotsional intellekt insonning o‘z his- tuyg‘ularini anglash, boshqarish va boshqalarning emotsiyalarini tushunish qobiliyati sifatida tavsiflanadi. Shuningdek, emotsional intellektning ta’lim, kasbiy faoliyat, oilaviy munosabatlar va shaxsiy rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik usullari ham ko‘rib chiqilgan.