OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING JAMIYATDAGI IJTIMOIY MUAMMOLARNI YORITISHDAGI O‘RNI - ISOQOVA GULCHIROY (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ommaviy axborot vositalarining jamiyat hayotidagi o‘rni hamda ijtimoiy muammolarni yoritishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ommaviy axborot vositalari jamiyat va davlat o‘rtasidagi axborot almashinuvini ta’minlovchi muhim institut sifatida ijtimoiy muammolarni aniqlash, ularni jamoatchilik muhokamasiga olib chiqish va yechim topish jarayonida faol ishtirok etadi. Tadqiqotda OAVning ijtimoiy adolatni ta’minlash, fuqarolik pozitsiyasini shakllantirish, jamoatchilik fikrini rivojlantirish hamda davlat organlari faoliyati ustidan jamoatchilik nazoratini kuchaytirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va internet jurnalistikasi sharoitida ijtimoiy muammolarni yoritishning zamonaviy usullari ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari OAVning jamiyat taraqqiyoti, ijtimoiy barqarorlik va demokratik qadriyatlarni mustahkamlashdagi muhim o‘rnini asoslab beradi.