ЎЗБЕКИСТОН СУҒУРТА БОЗОРИДА ЛОГИСТИКА ХИЗМАТЛАРИНИНГ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Matiyazova Sanobar Rajabbayovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Ushbu maqolada milliy iqtisodiyotda logistika industriyasining ahamiyati, xalqaro bozorlarga kirish imkoniyatlari, logistik xarajatlarni kamaytirish va raqobatbardoshlikni oshirish masalalari ko’rib chiqilgan. Samarali logistika zanjirlarni ishlashi va bozor talablariga zudlik bilan javob berish imkoniyati hamda bugungi iqtisodiy munosabatlarda logistika infratuzilmaisning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, logistika industriyasi orqali iqtisodiy barqarorlik, samaradorlikni oshirish hamda tashqi savdoni qo’llab-quvvatlash imkoniyatlari ishlab chiqilgan.