PEDAGOGIK NIZOLARNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Odilova Shaxzoda Safarovna; Pirnazarova Charos Xudaynazar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim muhitida yuzaga keladigan pedagogik nizolarning ijtimoiy-psixologik tabiati va dinamikasi tahlil qilinadi. Nizolarning subyektlar aro (O‘qituvchi – O‘quvchi, O‘qituvchi – Ota-ona, O‘qituvchi – Ma’muriyat) tasnifi, ularning kelib chiqish sabablari hamda maktab amaliyotchi psixologining nizoning oldini olish va uni konstruktiv hal etishdagi strategik faoliyat algoritmlari ilmiy-amaliy jihatdan asoslab berilgan.