MAKTABLARDA DEVIANT XULQ-ATVORLI O‘QUVCHILAR BILAN ISHLASHNING PSIXOLOGIK TIZIMI - Yamonova Mehriniso Ibodullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur metodik tahlilda maktab o‘quvchilari, ayniqsa o‘smirlar o‘rtasida deviant (normadan chetlanuvchi) xulq-atvorning shakllanish sabablari, uning namoyon bo‘lish shakllari hamda amaliyotchi psixologning ushbu toifadagi bolalar bilan ishlash strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada deviant xulq-atvorni korreksiyalash va uning oldini olish bo‘yicha aniq bosqichli algoritmlar taklif etilgan.