BIZ ZO‘RAVONLIKKA QARSHIMIZ - Nazarova Lolaxon Mamajo'rayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Bolalarning oʻzi himoyalanmagan, zaif ijtimoiy qatlam boʻlishlariga qaramay, koʻp hollarda tabiiy ofatlar, harbiy harakatlar hududida qolib ketadilar, jismoniy, emotsional va jinsiy zoʻrlanish qurboniga aylanadilar. BMTning bergan maʼlumotlariga koʻra har yilda 14 yoshgacha boʻlgan bolalarning 2 mln.ga yaqini ota onalar zoʻravonligidan qiynaladilar. Ularning har oʻntadan biri hayotdan koʻz yumadi, ikki mingtasi esa hayotni oʻz joniga qasd qilish bilan yakunlaydi.