BOLALARGA NISBATAN ZO’RAVONLIK OQIBATLARI - Isamova Muslima Qiyomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya: Zo’ravonlik oqibatlaridagi eng og’ir psixologik travmalardan biridir.Bolaga nisbatan zo’ravonlik oqibatlarini o’z vaqtida va to’g’ri tashxislash samarali terapevtik aralashuvning zaruriy shartidir, shuning uchun mutaxassislar ularning ixtiyorida bo’lishi kerak. Travmatik hodisalarni boshdan kechirgan bolalarning psixologik xususiyatlarini o’rganishning dolzarb usullardir. Shunday qilib, zo’ravonlikni boshdan kechirgan bolalarning psixologik xususiyatlarini o’rganish va travmatik tajribalar oqibatlarini baholash usullarini ishlab chiqish ushbu bolalarni psixologik reabilitatsiya qilish uchun juda dolzarbdir.