AVTOMOBIL YO‘LLARI OBYEKTLARI TEMATIK QATLAMLARINING ATRIBUTIV MA’LUMOTLARINI YARATISH TARTIBINI ISHLAB CHIQISH - Ochilova Durdona Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada avtomobil yo‘llari obyektlarining geografik axborot tizimlari (GAT) uchun tematik qatlamlarini shakllantirishda atributiv ma’lumotlarni yaratish tartibi yoritilgan. Yo‘l infratuzilmasi obyektlarini raqamlashtirish, ularning atributiv ma’lumotlarini tizimlashtirish, ma’lumotlar bazasini shakllantirish hamda sifat nazoratini amalga oshirish usullari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida avtomobil yo‘llari obyektlari uchun yagona atributiv ma’lumotlar tuzilmasini yaratish va ularni GAT muhitida boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.