GNSS CORS TARMOQLARIDAN FOYDALANGAN HOLDA QURILISH MAYDONLARIDA ASOS TARMOQLARI YARATISH - Mahkamov Zohid Umedullo o‘g‘li; Karimov Mirjalol Bahriddin o‘g‘li; Rajabov Azizbek G’ulom o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qurilish maydonlarida geodezik asos tarmoqlarini yaratishda GNSS CORS (Continuously Operating Reference Stations) texnologiyasidan foydalanishning afzalliklari, ishlash prinsiplari va amaliy jihatlari yoritilgan. Zamonaviy qurilish obyektlarida yuqori aniqlikdagi geodezik o‘lchashlarni amalga oshirish, vaqt va mablag‘ sarfini kamaytirish hamda geodezik ishlarning samaradorligini oshirishda GNSS CORS tarmoqlarining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, qurilish maydonlarida tayanch geodezik punktlarni tashkil etish va koordinatalarni aniqlash usullari ko‘rib chiqilgan.