QURILISH KONSTRUKSIYALARINI O‘RNATISH VA MONTAJ JARAYONIDA ELEKTRON TAXEOMETRLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Karimov Mirjalol Bahriddin o‘g‘li; Mahkamov Zohid Umedullo o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish konstruksiyalarini o‘rnatish va montaj qilish jarayonlarida elektron taxeometrlardan foydalanishning afzalliklari, ularning aniqlik darajasi, ish unumdorligiga ta’siri hamda zamonaviy qurilish amaliyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, elektron taxeometrlar yordamida geodezik o‘lchovlarni amalga oshirish, montaj ishlari sifatini nazorat qilish va inson omili sababli yuzaga keladigan xatolarni kamaytirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari elektron taxeometrlarning qurilish jarayonlarini tezlashtirish, iqtisodiy samaradorlikni oshirish va obyektlarning sifatli qurilishini ta’minlashdagi muhim ahamiyatini ko‘rsatadi.