RISHTON KULOLCHILIGI TARIXI - Eraliyeva Muniraxon Zaylobidinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Rishton kulolchiligi tarixi, uning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda bugungi kundagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Rishton hududining tabiiy-geografik sharoiti, xomashyo resurslari va Buyuk Ipak yo‘li bilan bog‘liq tarixiy jarayonlar kulolchilik san’atining rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, kulolchilik maktabining badiiy xususiyatlari, ustoz- shogird an’anasi va zamonaviy rivojlanish tendensiyalari ko‘rib chiqilgan. Maqola milliy madaniy merosni saqlash va uni kelajak avlodga yetkazish masalalariga bag‘ishlangan.