MAKTABDA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHIT YARATISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK ASOSLARI - Isxakxodjayeva Dilobar Azadovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabda sog‘lom psixologik muhit yaratishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim muassasasida ijobiy psixologik iqlimni shakllantirish o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, o‘qishga bo‘lgan munosabati va ijtimoiy moslashuviga bevosita ta’sir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, o‘qituvchi-o‘quvchi munosabatlari, o‘zaro hurmat, hamkorlik va muloqot madaniyati sog‘lom psixologik muhitning asosiy omillari sifatida yoritiladi. Maqolada maktab psixologining diagnostik, profilaktik va korreksion faoliyati orqali sog‘lom muhitni ta’minlash yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.