ZAMONAVIY MAKTABDA PSIXOLOGIK XIZMAT KO‘RSATISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI VA SAMARADORLIK MEZONLARI - Jamolova Feruza Olimjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida psixologik xizmat faoliyatini tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida Baliqchi tumani 33-maktabdagi psixologik muhit, o‘quvchilarning yosh davri inqirozlari va ularni bartaraf etish usullari o‘rganilgan. Psixologning beshta asosiy ish yo‘nalishi — diagnostika, profilaktika, ma’rifat, maslahat va korreksiya ishlarining o‘zaro bog‘liqligi hamda ularning ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni yoritib berilgan.