YER UCHASTKASI VA BINO-INSHOOTLAR KADASTR MALUMOTLARNING INTEGRATSIYASI VA AHAMIYATI. - Abdulatibov Shoyadbek Ziyodbek o‘g‘li; Uspankulov Bekjan Musabekovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yer uchastkalari va bino-inshootlarga oid kadastr ma’lumotlarini yagona axborot tizimi asosida integratsiyalash masalasi yoritilgan. Kadastr ma’lumotlarining huquqiy, iqtisodiy va texnik ahamiyati tahlil qilinib, ularning integratsiyasi orqali mulk huquqlarini kafolatlash, davlat xizmatlarini soddalashtirish, shaffoflikni oshirish va investitsion muhitni yaxshilash kabi ustuvor yo‘nalishlar ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, GIS texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari ham ko‘rib chiqilgan. Maqolada integratsiyalashgan kadastr tizimi zamonaviy boshqaruvning ajralmas qismi sifatida baholangan.