TEMIRYO‘L TRANSPORTIDA YUK TASHISH ISHLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Adilov Shuxrat Azizovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida temiryo‘l transporti tizimini modernizatsiya qilish, yuk tashish jarayonlarini logistik tamoyillar asosida takomillashtirish hamda transport koridorlari samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida stansiyalar ish unumdorligini oshirish, vagonlar aylanma vaqtini qisqartirish va raqamli texnologiyalarni (IoT, Big Data) joriy etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.