MILLIY XALQ AMALIY SAN’ATIMIZNING YOSHLAR TARBIYASIDA TUTGAN O‘RNI - Mamadjonova Shahlo Toʻychiboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oliy o‘quv yurtlarida tasviriy va amaliy san’at fanini o‘qitishda hududiy milliy madaniy meros ob’ektlaridagi qadimiy naqshu nigorlar, me’morchilik inshootlaridagi mahobatli ananaviy rangtasvir asarlaridan talabalarni bilim va ko‘nikmalarini oshirishdagi zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish jarayonida talabalarga bilim berish, ularning bilish qobiliyatini rivojlantirish, hamda milliy qadriyatlarimizni asrab avaylash to‘g‘risidagi ta’lim-tarbiya berish kabi muhim vazifalar hal qilinadi. Ushbu masalalarni hal qilishda olib borilgan tadqiqot va olingan tajribalar natijalariga binoan, ularni o‘quv jarayoniga amaliyotlarni tadbiq etish tajribalari keltirilgan va uchraydigan muommolarni yechimi ifodalangan.