GENETIK INJENERIYA – ZAMONAVIY BIOLOGIYANING ISTIQBOLLI YO‘NALISHI - Maxmanzarova Baxrigul Ilhom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada genetik injeneriyaning shakllanish tarixi, rivojlanish bosqichlari, asosiy usullari hamda tibbiyot, qishloq xo‘jaligi va biotexnologiya sohalaridagi amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, genetik injeneriya yordamida organizmlar genomini o‘zgartirish imkoniyatlari, rekombinant DNK texnologiyalari va gen terapiyasining istiqbollari tahlil qilingan.