DAVOLASH USULLARINING KO‘Z YOSHI PLYONKASI BARQARORLIGIGA TA’SIRINI QIYOSIY TAHLIL QILISH - Xuddiyeva Nargiza Yuldashevna; Choriqulova Zarina Rashidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqotda quruq ko‘z sindromi bilan og‘rigan bemorlarda turli davolash usullarining ko‘z yoshi plyonkasi barqarorligiga ta’siri qiyosiy tahlil qilindi. Tadqiqotga 20 nafar bemor jalb etildi va ular ikki guruhga bo‘lindi: sun’iy ko‘z yoshi tomchilari bilan davolash hamda kombinatsiyalangan (sun’iy ko‘z yoshi + omega-3 qo‘shimchalar) terapiya. Ko‘z yoshi plyonkasi barqarorligi BUT (Break-Up Time) testi orqali baholandi. Natijalar kombinatsiyalangan terapiya ko‘z yoshi plyonkasi barqarorligini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatdi.