KLINIK TADQIQOTLARDA INSON HUQUQLARINI HIMOYA QILISH - Umurullayeva Jasmina G‘ayrat qizi; A.N.Maxmudova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klinik tadqiqotlar jarayonida inson huquqlarini himoya qilishning bioetik va huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot ishtirokchilarining xavfsizligi, ongli rozilik, maxfiylik, xavf va foyda muvozanati hamda xalqaro etik standartlarga rioya qilish masalalari yoritiladi. Maqola klinik tadqiqotlarda inson qadr-qimmatini saqlash va tibbiy ilm-fan rivojlanishi o‘rtasidagi muvozanatni ochib beradi.