MIOPIYA BILAN OG‘RIGAN BOLALARDA QO‘LLANILAYOTGAN KORREKSIYA USULLARI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA TAHLIL - Xuddiyeva Nargiza Yuldashevna; Hodiyev Xushnudbek Ahmad o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bolalar va o‘smirlar orasida keng tarqalgan miopiyani korreksiya qilish usullari tahlil qilinadi. An’anaviy optik vositalar — ko‘zoynak va kontakt linzalardan tortib, ortokeratologik linzalar hamda zamonaviy farmakologik va optik miyopiya nazorati usullarigacha bo‘lgan yondashuvlarning samaradorligi, afzalliklari va cheklovlari ko‘rib chiqiladi. Maqola miopiya progressiyasini sekinlashtirishga qaratilgan zamonaviy klinik strategiyalarni yoritadi.