GEN MUHANDISLIGI VA UNING BIOETIK JIHATLARI - Umurullayeva Jasmina G‘ayrat qizi; A.N.Maxmudova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gen muhandisligi (genetik injiniring) va uning zamonaviy tibbiyot hamda biologiyadagi o‘rni, shuningdek, bioetik jihatlari tahlil qilinadi. Genlarni tahrirlash, irsiy kasalliklarni davolash, CRISPR texnologiyasi, inson genofondiga aralashuv va kelajak avlodlarga ta’sir kabi masalalar yoritiladi. Maqola gen muhandisligi rivojlanishi bilan yuzaga keladigan axloqiy, huquqiy va ijtimoiy muammolarni ochib beradi.