O‘QUVCHILARNING SHAXSIY VA IJTIMOIY RIVOJLANISHIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ROLI - Abdullayeva Dilafruz Jumayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishida psixologik xizmatning o‘rni, ahamiyati hamda asosiy vazifalari yoritilgan. Ta’lim muassasalarida faoliyat yurituvchi psixologlarning o‘quvchilarning individual xususiyatlarini aniqlash, ularning psixologik salomatligini mustahkamlash, muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish va ijtimoiy moslashuvini ta’minlashdagi faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada psixologik xizmatning o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, o‘z-o‘zini anglash, mas’uliyat hissini shakllantirish hamda tengdoshlari va kattalar bilan samarali munosabatlar o‘rnatishdagi ahamiyati ilmiy- nazariy jihatdan asoslab berilgan. Psixologik xizmatning zamonaviy ta’lim jarayonidagi samarali faoliyati o‘quvchilarning barkamol shaxs sifatida shakllanishiga, ularning ijtimoiy faolligi va hayotiy kompetensiyalarining rivojlanishiga xizmat qilishi ta’kidlangan.