DIQQAT — O‘QUV FAOLIYATINING SAMARADORLIGINI TA’MINLOVCHI ASOSIY PSIXOLOGIK JARAYON SIFATIDA - Mahmudova Dilnoz Munavarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada diqqat psixologik jarayon sifatida tahlil qilinadi. Diqqatning turlari, xususiyatlari va uning o‘quvchi bilish faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, dars jarayonida o‘quvchilar diqqatini barqarorlashtirish, tarqoqlikning oldini olish bo‘yicha psixologik tavsiyalar va metodik usullar bayon etilgan.