OILAVIY KONFLIKTLARNING FARZANDLARGA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Abdullayeva Yorqinoy Jumaboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Insonning har tomonlama unib-o‘sishi uchun sharoit yaratiladi. Biroq, aynan oila tarkibida, insonlarning juda yaqin aloqalari va ma’lum munosabatlarga kirishishi natijasida turli inqirozlar, ziddiyatlar, nizolar kelib chiqadi. O‘zbek oilasining tarixiy rivojlangan o‘z milliy an’analari mavjud. Ular oiladagi tomonlar majburiyatlari, mas’uliyati va huquqlarini belgilab beradi. Mazkur maqolada ushbu masalalarga batafsil to’xtalib o’tamiz.