O‘QUVCHILAR XULQINING RAQAMLI MUHIT VA REAL HAYOTDAGI PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA FARQLI TOMONLARI - Umirova Muyassar Asqarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarning raqamli muhit va real hayotdagi xulq-atvor xususiyatlari hamda ularning psixologik asoslari tahlil qilingan. Zamonaviy axborot texnologiyalarining tez rivojlanishi natijasida o‘quvchilar hayotida raqamli muhit muhim o‘rin egallab, ularning muloqot uslubi, emotsional holati va ijtimoiy xulqiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada virtual muhitdagi faollik va real hayotdagi xulq o‘rtasidagi farqlar, ularning psixologik sabablari hamda o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, raqamli muhitning ijobiy va salbiy jihatlari, internetga qaramlik, ijtimoiy moslashuvdagi o‘zgarishlar ham ilmiy jihatdan tahlil qilingan. O‘quvchilarning sog‘lom psixologik rivojlanishini ta’minlashda oila, maktab va psixolog hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan.