MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARI ASOSIDA TUZILGAN MOLIYAVIY HISOBOTLARNING INVESTITSION JOZIBADORLIKKA TA’SIRI - To'rayeva Mohira Gulmirzayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MHXS) asosida tuzilgan moliyaviy hisobotlarning investitsion jozibadorlikka ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida MHXSning shaffoflikni oshirish, moliyaviy axborotning ishonchliligi va taqqoslanish imkoniyatlarini kengaytirish orqali xorijiy va mahalliy investorlarning ishonchini kuchaytirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, MHXSni joriy etgan korxonalar faoliyatida kapital oqimlarining o‘sishi, investitsiya xavflarining kamayishi va korporativ boshqaruv samaradorligining ortishi misollar asosida ko‘rsatib o‘tilgan.