EKOLOGIK MAVZUDAGI NUTQNI RIVOJLANTIRISH ORQALI BOLALARDA TABIATGA MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISH - Ruziyeva Nodira Kodirjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik mavzudagi nutqni rivojlantirish orqali tabiatga bo‘lgan munosabatni shakllantirish masalalari o‘rganiladi. Nutqni rivojlantirish va ekologik ma’lumotni o‘quvchilarga yetkazishning samarali usullari, metodik va pedagogik tavsiyalar ko‘rsatiladi. Ushbu tadqiqot pedagoglar uchun bolalarda tabiatni sevish, atrof-muhitni asrashga qiziqishni uyg‘otish va ekologik ongni shakllantirishga xizmat qiladi.