EPIK TASVIRNING BADIIY TALQINI - Norboyeva Gulnoza Chulli qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: maqolada xalq dostonlari matnida epik tasvirning badiiyligini oshiruvchi omillar, ularning qahramonlar ruhiy holati, xatti-harakatlarining jozibadorligini ta’minlashdagi ahamiyati Sherobod dostonchilik maktabining mashhur baxshisi Umir shoir Safarov repertuaridan yozib olingan “Alpomish” dostoni misolida tahlilga tortiladi. Dostondagi epik tasvir va an’anaviy o‘rinlarning baxshi repertuarida badiiy ahamiyati va doston strukturasidagi o‘rni tahlilga tortiladi.