STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION METODLARI - Yaxshilikova Hojiniso Xotam qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida STEAM yondashuvining mohiyati va uning ijodiy tafakkurni shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Ilm-fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika integratsiyasi o‘quvchilarning ijodkorlik salohiyatini rivojlantirish, mustaqil fikrlashni kuchaytirish va amaliy muammolarni yechish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim omil sifatida tahlil etilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy innovatsion metodlardan – loyiha asosida o‘qitish, muammoli vaziyatlar orqali o‘qitish, dizayn-fikrlash (design thinking) hamda raqamli texnologiyalar yordamida o‘qitishning pedagogik afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan.