TURIZM SOHASIDA MA’LUMOTLAR SIFATINI OSHIRISH VA STATISTIK MONITORING TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIY TAVSIYALAR - Abdiraxmonov Dilshod Shavkat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda turizm sohasida ma’lumotlar bazasini shakllantirish, uni to‘plash jarayoni, sifatni ta’minlashdagi kamchiliklar va afzalliklar, shuningdek, ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. Zamonaviy raqamli texnologiyalar va xalqaro standartlar asosida turizm statistikasi sifatini oshirish yo‘llari ko‘rsatildi. Xorijiy tajribalar bilan solishtirish orqali O‘zbekiston uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.