KO‘P AVLODLI ISHCHI KUCHIDA (MULTI-GENERETIONAL WORKFORCE) MENEJMENT USLUBLARINING MOSLASHUVI: GEN Z VA MILLENIALLAR TAQQOSLANISHI - Qosimova Zilola Arifjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ko‘p avlodli ishchi kuchi (multi-generational workforce) sharoitida menejment uslublarining moslashuvi masalasi tahlil etilgan. Tadqiqotda ayniqsa Milleniall (Y avlod) va Gen Z (Z avlod) vakillarining ishga bo‘lgan qarashlari, qadriyatlari, motivatsiya omillari hamda boshqaruvdan kutgan yondashuvlari qiyosiy jihatdan o‘rganiladi. Maqolada zamonaviy ish muhitida rahbarlarning turli avlod vakillarini samarali boshqarish, ular o‘rtasida o‘zaro muvozanatni ta’minlash va inklyuziv mehnat madaniyatini shakllantirishga oid strategik tavsiyalar berilgan. Shuningdek, menejment uslublarining avlodlar psixologiyasi, kommunikatsiya madaniyati va texnologik moslashuv bilan bog‘liq jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ko‘p avlodli jamoalarda samaradorlikni oshirish, innovatsion fikrlashni rivojlantirish hamda rahbarlik salohiyatini mustahkamlash uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.