TA’LIM MUASSASALARIDA STRATEGIK MENEJMENTNING ROLI VA AHAMIYATI - Raxmanova Maxliyo Faxritdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim tizimida strategik menejmentning o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Strategik menejmentning asosiy tamoyillari, maqsadlari hamda ta’lim muassasalarini samarali boshqarishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, maqolada ta’lim sohasida uzoq muddatli rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqish, resurslardan oqilona foydalanish va innovatsion boshqaruv mexanizmlarini joriy etishning ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Maqolaning mohiyati strategik menejmentni ta’lim sifatini oshirish, raqobatbardosh kadrlar tayyorlash hamda barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi muhim omil sifatida baholaydi.