АДМИНИСТРАТИВНО-ПРАВОВЫЕ МЕХАНИЗМЫ ЦИФРОВОЙ ТРАНСФОРМАЦИИ: ВЫЗОВЫ И ОПЫТ УЗБЕКИСТАНА - Умаралиева Нигина Собитали қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada O‘zbekiston Respublikasida davlat boshqaruvi tizimini raqamlashtirish jarayonining ma’muriy-huquqiy asoslari tahlil qilingan. Muallif raqamli transformatsiyaning huquqiy mexanizmlarini – normativ tartibga solish, institutsional islohotlar, javobgarlik tizimi va inson huquqlarini himoya qilish masalalarini o‘rganadi. Tadqiqotda “Elektron hukumat” tizimi, “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi, shuningdek, sun’iy intellektni joriy etish bo‘yicha milliy tajriba keng yoritilgan. Maqola yakunida raqamli boshqaruv uchun yagona ma’muriy-huquqiy modelni shakllantirish zarurligi asoslanadi.