PROFESSOR ABDUSAMAD XONTO‘RAYEVICH BOBOXO‘JAYEVNING ILMIY KADRLAR TAYYORLASHDAGI ROLI: O‘ZBEKISTON MARKAZIY ARXIV HUJJATLARI ASOSIDA TAHLIL - Abdullayev Botir Jabbor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola O‘zbekiston Fanlar Akademiyasi Sharqshunoslik Instituti professori A.X.Boboxo‘jayevning kadrlar tayyorlash sohasidagi faoliyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqola markaziy arxiv hujjatlariga tayangan holda yozilgan bo‘lib, ilmiy darajadagi nomzod va doktorlik dissertatsiyalari tayyorlash jarayoni, shuningdek, ilmiy rahbar sifatida faoliyati keng yoritilgan. This article is dedicated to studying the activities of Professor A.Kh. Babakhodjaev of the Institute of Oriental Studies of the Academy of Sciences of Uzbekistan in the field of personnel training. The article is based on materials from the Central Archive of Uzbekistan and thoroughly covers the preparation of candidate and doctoral dissertations, as well as his role as a scientific supervisor. В данной статье рассматривается деятельность профессора А.Х. Бабаходжаева Института востоковедения Академии наук Узбекистана в области подготовки кадров. Статья основана на материалах Центрального архива Узбекистана и подробно освещает процесс подготовки кандидатских и докторских диссертаций, а также его деятельность в качестве научного руководителя.