OZIQ-OVQAT ZAHARLI INFEKTSIYALARI-SALMONELLYOZ,TOKSIK INFEKTSIYALAR - To‘xtamurodova Durdona; Misirova Sojida; Xomurodov Bahodir (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya. Ushbu ishda oziq-ovqat orqali yuqadigan zaharli infeksiyalar, xususan salmonellyoz va toksik infeksiyalarning kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmi hamda ularning oldini olish choralari yoritilgan. Oziq-ovqat mahsulotlarining mikrobiologik xavfsizligi inson salomatligi uchun muhim omil hisoblanadi. Ayniqsa, Salmonella turiga mansub bakteriyalar bilan ifloslangan go‘sht, tuxum, sut mahsulotlari yoki yarim tayyor ovqatlar iste’moli natijasida yuzaga keladigan infeksiyalar hozirgi kunda global sanitariya-epidemiologik muammo sifatida baholanmoqda