AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI ORQALI O‘QUVCHILARDA MA’NAVIY-AXLOQIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH. - Yusupova Mahliyo Abdimo‘min qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) vositalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarda ma’naviy-axloqiy kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy raqamli vositalarning tarbiyaviy imkoniyatlari, ularning afzalliklari va ehtimoliy xavflari yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarda vatanparvarlik, halollik, odob, ijtimoiy mas’uliyat kabi qadriyatlarni rivojlantirishda multimedia, onlayn platformalar, interaktiv darslar, virtual tadbirlar va ijtimoiy tarmoqlarning o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada nazariy yondashuvlar bilan bir qatorda amaliy tajribalar, metodik tavsiyalar va innovatsion yondashuvlar ham taklif etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, AKT vositalaridan maqsadli foydalanish o‘quvchilarning axloqiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.