SOF TUGʻMA MINERALLAR GEOLOGIYASI - Abdulaxatov Iso; Toʻraboyev Farrux; Nurmatov Ruzimurod; Usmonov Nurmuhammad (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada sof tugʻma minerallar geologiyasi, ularning paydo boʻlish sharoitlari, tarqalish xususiyatlari hamda geologik ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, oltin, kumush, mis, platina, temir va nikel kabi sof elementlarning geologik jarayonlardagi roli, ularning mineralogik xususiyatlari hamda iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan.