TISH PASTALARINING TARKIBI VA ULARNING SAMARADORLIGI - Saidaxrorova Muslima Saidqaxxor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tish pastalarining tarkibi, ularning har bir komponentining funksiyasi hamda og‘iz bo‘shlig‘i va tish salomatligiga ta’siri batafsil tahlil qilinadi. Maqolada tish pastalarining asosiy turlari — kariesga qarshi, oqartiruvchi, sezuvchanlikka qarshi va yallig‘lanishga qarshi tish pastalari — ning tarkibi va ularning samaradorligi o‘rganiladi. Har bir turdagi tish pastasining tarkibidagi faol moddalar, masalan, florid, abrazivlar, antibakterial komponentlar, oqartiruvchi agentlar va boshqa qo‘shimchalar, ularning tish yuzasini himoya qilish, karies rivojlanishini oldini olish, tishlarni oqartirish va sezuvchanlikni kamaytirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tish pastalarining to‘g‘ri tanlanishi, ulardan foydalanish tartibi va samaradorlikni oshirish uchun tavsiyalar taqdim etilgan. Maqola zamonaviy stomatologik mahsulotlar bozoridagi tendensiyalar va tish gigiyenasining sog‘lom turmushdagi ahamiyatini yoritishga qaratilgan. Ushbu tadqiqot tish gigiyenasiga oid mahsulotlar haqida xabardorlikni oshirish, to‘g‘ri tanlov qilish va tish sog‘lig‘ini yaxshilash maqsadida yozilgan.