TUGʻMA YURAK POROK - Kibriyoxon Azamova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yurak poroklari -bu yurakning anatamik tuzilishidagi turgʻun nuqson,kamchilik va oʻzgarishlar; normal qon oqimiga halaqit beradi. Tugʻma va Orttirilgan yurak poroklari farqlanadi.Tugʻma yurak poroklari homila yurak va yurak yirik tomirlarining embrional rivojlanish davrida notoʻgʻri shakllanishi natijasida roʻy beradi. Ushbu maqolada Tugʻma yurak poroklarining patogenezi, diagnostik usullari, klinik belgilari va davolash strategiyalari keng yoritilgan. Shuningdek, Orttirilgan yurak poroklari bilan farqlari ham keltirilgan.